29 juni 2011

Utrotningshotad.


 En glad skit i Sthlms tunnelbana. 

Om du ser en "glad skit" så kan det vara den sista. Vi måste hjälpas åt att bevara dessa unika varelser. "Glada skitar" är inte vanliga men om du ser en le tillbaka så kanske dom förökar sig.

28 juni 2011

Skriksjukan, extremt smittsam

Var med båda barnen på affären. Treåringen hade fått en sticka i handen och var otröstlig. Så prio var bara att betala och gå hem. Som alltid när hon gråter/skriker så börjar ettåringen. Det slår aldrig fel. Där står man och ska betala och hela kön glor på en eftersom båda barnen tokskriker. Sedan behövde jag ringa hem assistans då det är omöjligt att hålla fast en barnhand med tvång och samtidigt ta ut en sticka med nål och pincett.

P.S Syrran detta påminner mig om att vi måste gå den där Första-hjälpen-kursen snart!

27 juni 2011

Sniff Sniff Sniff. Mamma titta vad jag har hittat!


I Midsommarhelgen har vi delat stugan med bl a en hund. Jag har ibland varit nära att sätta koppel på barnen i stället. Hundar och barn har nämligen en förmåga att springa ut på vägen och leta upp allt som är äckligt.

26 juni 2011

Glad midsommar!

Har man lovat sina barn små grodorna så kan man inte banga pga lite regn och kyla. Så det blev på med mössa, stövlar och regnkläder och palla sig ner på torget i Åre där alla barn fick åka brandbil till bygdegården. För två i sällskapet blev det inte bara från himlen regnet föll. Dom blev nämligen överrumplade av ett barn som kom fram och spottade dom i ansiktet!? Mamman till barnet som stod intill verkade dessutom tycka att allt var helt i sin ordning... ja vad ska man säga?! Tur att dom var klädda för väta.


23 juni 2011

Känner mig som en industri-kyckling som tvingas leva med konstant ljus för att växa o värpa tillräckligt.





Fast i mitt fall är det frivilligt. Jag producerar gärna mer. Jag älskar att det är ljust dygnet runt! Känns som om dagen har fått fler timmar. Jag är vaken på dagen - och på natten! Barnen har oxå fuckat upp sin dygnsrytm så nu lever vi lite "medelhavstider". Kommer aldrig till dagis före halv tio på dagarna.

22 juni 2011

Mamma kan du stänga av lillasyster?



Tyvärr inte älskling, håll för öronen, svarade jag min treåring då vi satt i bilen och ettåringen tokskrek. Jag skulle gärna ha haft en "off-knapp" även igår när jag åkte med ettåringen i cykelvagnen. Hon skrek hela vägen hem från dagis. Alla som jag cyklade förbi glodde och undrade vad jag var för hemsk mor. Jag försökte skoja till det med två tanter jag cyklade förbi. Jag sa "här kommer ambulansen" men tanterna såg mer förskräckta ut än roade. Men mest av allt hade jag nog velat ha en off-knapp de tre första kolikmånaderna. Och - JA- jag har testat napp men den är inte så effektiv som man skulle önska.

21 juni 2011

Nätverkande i dataspelsbranschen.


Alla på föreläsningen var rörande överens om att det kunde behövas lite mer kjoltyg i branschen. Visst figurerade det kvinnor i till exempel deras showreal - med då som objekt. Dock verkar dataspelsindustrin vilja ha in mer kvinnor och det blir spännande att se hur det ser ut om ett antal år.

20 juni 2011

Men hur kan träden dricka vatten. Dom har ju inga munnar.



En underbar observation av min dotter. Jag gjorde denna teckning när jag förklarade för henne att dom dricker med rötterna - deras fötter.

17 juni 2011

Jag spår en lysande basketkarriär tillmötes.


"Lilla i" ligger i hårdträning redan innan hon fyllt 1 år. Jag vet att vissa säger att man inte ska elitsatsa i tidig ålder - men hon vill ju själv?! När något har försvunnit här hemma så blir toaletten en misstänkt brottsplats. När objektet är återfunnet får man ta ställning, vad är man beredd att tvätta av och vad får hamna i papperskorgen. Avgörande i många fall är om det har varit spolat innan. Min Dior ögonskugga var ett svårt fall - trots att det hade varit ett "number two" besök sekunderna innan.

16 juni 2011

Åhh vad fina hjärtat men...

...grannen är nog inte lika överförtjust i att rabatten blivit lemlästad. Så jag tycker vi plockar de gula maskrosorna istället i fortsättningen.

För jag tror på att tala om för barn vad dom "får göra" istället för att säga vad dom "inte får göra"...men ibland blir det svårt, speciellt när man själv ska låta övertygad om att man hellre vill ha maskrosor än tulpaner på bordet.

15 juni 2011

Norrlands botox

Säsongen är här och alla älskar mig! Sambon rör dom inte. Jag sitter där som en myggmagnet. Men det gäller att se fördelarna. När man har fått sig några stick ser man ut att komma från Hollywood, uppsvälld o fin. Oxå är myggor tusen gånger bättre än äckelfästingar (som inte lever i Norrland :-)

14 juni 2011

Bip



Jag har bihåleinflammation. Finns det någon som har en mirakelkur? Har dessutom tappat rösten och är ensam med barnen i två dagar. Känner mig inte mäktigast i världen mot en trotsig treåring.

13 juni 2011

Mamma är du jultomten?


Jajjemänn nu leker vi julafton - men bara en kvart sen är verkningstiden slut. Testade för första gången pormaskplåster. Kan inte säga att jag såg någon skillnad. Men dom vita stripen var i alla fall uppskattade hos barnen.

10 juni 2011

Med Blod, svett, och skit under naglarna...




...inledde jag min första guitarrlektion. Jag hade hyvlat mig på tummen med osthyveln, lukade svett efter en lång dag med barnen samt hade en begynnande jordodling under naglarna.

Min lärare var 25 med långt hårdrockshår uppsatt i knut. I tonåren hade jag blivit mycket generad. Jag och mina tjejkompisar hade nämligen en enorm förkärlek till långhåriga killar. Det spelade inte så stor roll hur killarna såg ut eller antal hjärnceller. Bara dom hade - långt hår.

Men igår var jag bara intresserad av att lära mig Lille-katt-lille-katt-lille-söte-kaatta. 


9 juni 2011

Barnen lär sig förvånansvärt snabbt att peka ut olika arter i den Svenska faunan...



... dock får man räkna med lite svinn innan avståndsbedömningen sitter. I hopp om att lära barnen respektera levande djur och växter så har jag införskaffat sådana HÄR KORT.

8 juni 2011

Min omgivning är så van att se gamla matrester på mig så att ingen reagerar längre.



Igår upptäckte jag att jag haft gammal glass på solglasögonen halva dagen. Reaktionen från omgivningen uteblev. Fick istället höra - Trodde du visste det. Ehh okej, jag kanske inte alltid bryr mig om hur jag ser ut när jag ramlar ut genom dörren. Men det är ju inte så att jag VILL se sunkig ut. Kanske bara är att acceptera att det här är mitt "naturliga" tillstånd nuförtiden.

7 juni 2011

Du är riktigt torr




Det visade sig att min optiker tyckte att jag hade dålig tårtvätska så jag skulle testa ett par "fuktigare" varianter av linser. Jag vet inte riktigt om jag håller med, för dagen efter var jag och tittade på barnfilmen Rio och tårarna flödade mot slutet. Och den är ju inget snyftigt drama direkt.

1 juni 2011

Jag är seeeeeeeeeeeeeeeen...




Jag kan deklarera att jag precis som alla tidigare år skjutit upp min bokslut till sista sekund. Jag är även rätt ombytlig när det gäller revisorer. Detta blir min fjärde revisor... får se hur länge hon står ut med mig. Den förra undrade nog vad jag var för UFO som ville "dra av" biobiljetter på företaget samt att några godiskvitton råkat komma med. Hoppsan sa jag. Han tyckte nog att jag var lagom charmig. Vi "klickade" liksom inte.