31 okt. 2011

Spenderade söndagsnatten i en hink

Jag är inte immun. Jag har fått vinterkräksjukan och det med besked. Fy. Nu är jag mest svag och har ont i kroppen samt huvudet dunkar. Hoppas resten av familjen kommer att klara sig dock är det ju extremt smittsamt så vi får väl se.

28 okt. 2011

Jag var förberedd på att magen skulle växa men inte på att rumpan skulle försvinna.

En tjej berättade för mig att fettet från rumpan försvinner när man är skaffar barn... hon talade dock inte om för mig om rumpan skulle komma tillbaka eller inte. Jag hoppas dock det. Men det är väl bara att vänta och se.

Ha en skön helg. Själv ska jag träffa gamla tjejgänget och bara ha sååååå härligt och skoj  :-)

27 okt. 2011

Denna vecka har jag utan att överdriva nästan bara jobbat.

Från morgon till kväll. Det är tur att man har världens bästa kille som tar hand om allt på hemmaplan. Tack älskling!

26 okt. 2011

Hon får jättebra ekologisk mat av dagis så hemma är det inte så noga.


Bekände en vän för mig när jag frågade hur mycket grönsaker hon gav sitt barn.
Även om jag själv ger jag barnen mycket frukt och grönt så kan jag erkänna att det blir nog korv och makaroner lite väl ofta. Samt att jag kom på mig själv härom dagen att tänka "äh dom är ju ute på dagis varje dag så det gör ju inget om vi e inne idag".

Lämnar vi över mer och mer ansvar på skolor och dagis? Att där ska det minsann vara så bra och korrekt medan hemma är det inte så noga?

25 okt. 2011

Vad gör man när barnen INTE vill sätta på sig kläderna?

Jo, man förvandlas sig till strump-byx-kaninen som undrar om byxorna verkligen ska sitta på huvudet.  Förnedringen har ingen lägre gräns till slut gör man vad som helst för att locka barnen att klä på sig och borsta tänderna. 

Vi brukar säga:
- Ska byxorna sitta här? 
- NÄÄÄÄÄÄ svarar barnen.
- Men var ska dom sitta då?
- BEEEEEENA.
- Kan du visa kaninen hur byxorna ska sitta?

Kopiera gärna detta koncept och jag lovar barnen får på sig kläderna utan tjafs. Du kan i princip sätta allt på huvudet skor som trosor. Lycka till!

24 okt. 2011

King size borde heta "baby size"




 

För alla som har delat säng med en bebis vet att dom tar plats som kungar. Själv har man fått lära sig att sova på en linjals bredd längst ut på kanten.

21 okt. 2011

OHH NEJ är det redan helg!


Det är inte så att jag inte vill vara ledig från jobbet det var bara det att det var så mycket jag ville hinna med denna vecka... well well man får ju i alla fall jobba ifred, det är inte så många som ringer och stör på en lördag. Så är det att vara egen företagare. Aldrig ledig. Det finns alltid något litet man kan göra. Typ sortera kvitton eller något annat superskoj. Det enda jag egentligen alltid är ledig ifrån på helgerna är bloggen...

Så vi ses på måndag ha en skön helg!


20 okt. 2011

Tänk på miljön innan du drar det där strecket!


Vi vuxna ska ju tänka på att inte skriva ut så mycket från skrivaren i onödan. Men barnen då? Ska dom få rita på nya papper hela tiden? 

Vi får väl en sådär tio stycken nya teckningar varje dag. Vi har börjat klippa itu papper i sex delar så att barnen får rita på små papper i stället. En annan grej är ju att låta dom rita på baksidan av en teckning. Men roligast och mest miljöovänligast är ju att rita på stora papper.

19 okt. 2011

Lillasyster har lärt sig prata mamma!

Jo tack. Först var det pappa, mamma, bää, muu, och nu Nej, nej, nej, nej, nej i olika tonlägen. Känns som om språket borde bli mer nyanserat snart. För allas skull.

18 okt. 2011

Vi tog en härlig cykeltur i helgen och tittade på höstlöv och folk



Treåringen såg en dam som inte gick på trottoaren. Och vår konversation löd:
- Mamma tanten går inte på trottoaren varför gör hon inte det?
- Jag vet inte älskling lilla.
- Kanske är tanten galen mamma, hon ser galen ut!

17 okt. 2011

Vi kallar det lockar


Men dagispersonalen skulle nog säga tovor. Treåringen gillar som tur var att klippa sig, och jag funderar allvarligt på att låta det bli en riktigt kort frisyr nästa gång.

14 okt. 2011

13 okt. 2011

Vissa försöker undvika hår i maten. Andra verkar gilla det.


Jag hör till den förstnämnda kategorin. Ärligt talat hur funkar det när mustaschen hänger över överläppen sådär som för Alexander Bard? Det verkar så opraktiskt. Hur får han in maten, man ser ju inget hål för munnen? Och hur kan han undvika att få mat i skägget? Och luktar det inte skunk efter en dag med all mat som borde fastna? Personligen skulle jag nog sätta två gummisnoddar på varsin sida a la Vikingastyle.

Har man ett välansat skägg så är det ju en sak. Vissa män (få kvinnor) passar ju faktiskt bättre MED än utan skägg. Men medan folk höjer på ögonbrynen så fort en kvinna inte ser ut som en hårlös Barbie så verkar männen få gå runt och se ut som grottmänniskor. På 70-talet var det ju också inne med skägg men då på ett mer jämställt plan då var det ju liksom lite buskar här och var på både kvinnor och män.

12 okt. 2011

Signalfel




En tvåhundrakilos karl mer eller mindre spottade mig i ansiktet och flåsade fram ett "What the fuck" när jag försökte trycka mig in på Roslagsbanan i morse.
Det var knökfullt eftersom tåget hade signalfel + att en skolklass fyllde upp halva vagnen. Mannen tyckte verkligen inte att jag fick plats. Men det fick jag. Trots hans protester.... Han hade lika mycket fel på sina signaler som tåget.

11 okt. 2011

Nej tack, jag vill inte hålla din bebis.

För när jag träffar dig, typ två gånger om året, så umgås jag hellre med DIG. Så ta inte illa upp om jag inte tar upp och gullar och gosar med din kära lilla klump. Det är inte så att jag inte gillar din bebis, jag är bara inte så intresserad. Eller rättare sagt jag är mer intresserad av att prata vuxenspråk med dig. Och har vi en lunch på oss så är tiden dyrbar.

För att slippa förklara mig varje gång brukar jag säga att jag är lite förkyld, så det är bäst att jag inte håller. För om man känner efter så är man nästan alltid "lite" förkyld. Och man får ju inte smitta bebisar. Helst träffar jag dig helt utan barn så kan vi kanske prata färdigt en hel mening.

10 okt. 2011

Så olika - men ändå så lika


Hon har två gråhundar - jag har två barn
Hon skjuter älgar - jag skjuter barnvagn
Hon bor i skogen - jag bor i stan
Hon har långt mörkt hår - jag har kort ljusbrunt
Hon har älghorn på väggen - jag har kom-i-håglappar
Hon skapar smycken - jag skapar logotyper

...men ändå någonstans har vi hittat varandra. Vi var där ute i skogen på hennes 30 års fest i helgen och åt älgkött och kantarellpaj. Det var superhärligt att se något annat. Tack vännen för go mat och härligt sällskap! Du inspirerar mig.


7 okt. 2011

Bedroom - Where the magic happens



Vi vårdar vår relation och skaffar barnvakt regelbundet. Då är vi alltid romantiska och gör saker vi älskar... dvs vi kastar oss över våra kära datorer så fort vi kan. Men vi gör det tillsammans. Höjden av romantik.

Helgtips om du vill skratta lite:
http://www.funnyordie.com/videos/e6416def0a/where-the-magic-happens-with-danny-pudi



6 okt. 2011

Fyra tips på hur du spar tid.



1. Ha tofs på huvudet. Du spar tid på att du slipper borsta håret. Samt att det inte syns hur flottigt ditt hår är. Du kan t.o.m råka uppfattas som trendig och så där lite charmigt rufsig. Detta är tidens dreads.

2. Hoppa över att duscha. Barnens torklappar funkar utmärkt som "raggardusch"

3. Låt tvätten hänga kvar riktigt länge nere i tvättstugan så att din omtänksamma pensionärsgranne viker ihop din tvätt och lägger den sorterad i högar.

4. Kasta ut TV:n...detta är en RIKTIG time saver.

5 okt. 2011

Hoppas jag inte har spenat mellan tänderna.

För visst är det pinsamt att ha suttit i ett möte och sedan efteråt upptäcka att man haft något mellan tänderna. Men än värre är det nog att ha en gammal snorkråka mellan bena.

Att barn har en förkärlek att gnosa av sina snoriga näsor mot ens kläder har nog alla föräldrar fått erfara. Speciellt som för min vän Anna som är höggravid. Hon upptäcker det ibland för sent att hennes treåring har snorat av sig mitt under magen på henne.

4 okt. 2011

Du vet att jag tycker du är grymt fuktig...


Jag fick ett mail som avslutades "Du vet att jag tycker du är grymt fuktig... Fuktig eller duktig det är frågan.. Låt mig säga såhär den enda fukt jag känner just nu är svetten från pannan för att hinna med alla jobb.

Jag fick höra om en annan man som hade fått ett mail där en kvinna skrev "Jag gillar inte att ta på mig så mycket." Mannen som fick mailet visste inte riktigt hur han skulle reagera.

Ibland blir det fel...och då kan man få sig ett härligt skratt.


PS. Fick höra att det inte gick att kommentera inläggen. Jag vet inte vad det beror på men hoppas det är fixat snart. Jag får kolla upp det.

3 okt. 2011

Mycket vill ha mer


Det verkar ligga i människans natur att aldrig vara nöjd. Det spelar ingen roll hur många gosedjur treåringen har hon vill ÄNDÅ ha den lillasyster har.