30 dec. 2011

Snyt ut det gamla, andas in det nya.

På Nyårsafton ska halva familjen ska sitta hemma och blåsa envisa snorballonger. Medan andra halvan, som jag har lyckan att tillhöra, ska iväg och fira nyår hos vänner.

I år har jag inte hunnit fundera så mycket över nyårslöften. Förra året var det att starta denna blogg och se om jag kunde publicera en teckning varje vardag under ett år... och det gick ju faktiskt :-) Ska se om jag hinner fundera lite på något smaskigt löfte under morgondagen innan tolvslaget.

Tackar ödmjukast för det här året - så ses vi nästa År! 



29 dec. 2011

Spara inte på bubblorna i år.



Jag har fått lära mig av en kompis som älskar Champagne att om man har kvar Champagne så ska man hänga en tesked i flaskans hals för att bevara bubblorna till dagen efter. Detta stämmer tyvärr inte. Det är en myt. Så skippa att försöka spara på bubblorna denna nyårsafton - för med detta trick så lyckas du ej. Om du inte tror mig så kan du läsa det här.

28 dec. 2011

Att jobba är rena barnleken jämfört med att vara julledig.

Jag är helt slut. Haft julsemester i några dagar med barnen. Eller kanske ska jag säga jag har "jobbat" hemma. Man vilar ju inte upp sig direkt. Lekparken, pyssla, matutfodring fem gånger per dag, byta blöjor, sortera tvätt, städa undan, plocka fram, plocka bort, klä på, klä av, torka, försöka vara pedagogisk, hitta på aktiviteter, åka och handla, ta en promenad, måla, bygga koja... och den enda som är helt utsliten efter en dag e JAG. Vad gör dom på dagis?! Har dom små hjul som barnen får springa runt i tills dom stupar?

Underbara Syster yster var här med sin dotter och jag lyckades väl avsluta i alla fall två meningar innan hon for hem. Och då var hon ändå här i flera timmar. Jag kände mig något mer lobotomerad än vanligt. Tror det är julgröten som satt sig på hjärnan.

Tack Bolibompa för den lilla pausen jag fick efter middagen. Och tack underbara barn för idag. Trots att mina batterier är helt slut så är mitt hjärta fulladdat.

Jag får vila upp mig när jag börjar jobba. Det är ju som sagt rena barnleken jämfört med en dag med barnen.


27 dec. 2011

Min dotter har mycket svårt att tro att Tomten har varit hos alla.


Jag börjar räkna upp alla som Tomten har varit hos Kalle, Leia, Jakob osv. Då ser hon en tant på trotoaren och pekar på henne och säger - Men hos den där tråkiga tanten har väl Tomten inte varit? Och lät nöjd med att hon hittat någon som Tomten INTE hade varit hos.

Jag lät henne få den och höll med. Nej hos henne har han nog inte varit.

22 dec. 2011

I år har jag gett 1631 kr till Gud...



... då måste jag väl få fina julklappar?! Eller hur var det nu igen? Var det tomten som var gud eller var det tvärt om? Traditioner och religioner. Ja, ibland är inte lätt att hålla reda på vad som är vad. Och vad tror man på egentligen? Spontant skulle jag säga att jag tror på mänskliga rättigheter och det "goda". Och Tomten, nja skulle väl inte säga att jag är stensäker på hans existens.

Jag är säkert som så många andra, en passiv supporter av Svenska Kyrkan. Dvs jag har inte gått ur men är inte så aktiv.  Jag tänker inte så mycket på kyrkoskatten. Men idag öppnade jag ett brev från skatteverket och fick det svart på vitt hur mycket jag betalar. Tja det går säkert till något gott.

I morgon är det i alla fall dan före doppar dan. Och det känns mysigt. Ska bli underbart att få vara med storfamiljen.

21 dec. 2011

Öl och Bloody Mary är min passion som gravid!


Men får nöja mig med Virgin Mary och alkoholfri öl. Det är nog ändå mest smaken jag är ute efter.

Jag blev så glad härom dagen när jag kom till jobbet så stod det en öl på min plats och väntade på mig. Min underbara kollega hade shoppat på systembolaget och köpt mig ölet Nannys Tate. Han hade hört talas om detta öl som smakar mycket fast den inte är alkoholhaltig. Och det gjorde den. Kan verkligen rekommendera den till alla som av någon anledning inte vill dricka alkohol! Men den är smakrik så inget för mesar som gillar lättöl.

Skål!

20 dec. 2011

Jag är FÖR barnarbete.

Tycker faktiskt att dom gör ett mycket bra jobb. Upptäckte en ny användning av 1,5 åringen härom dagen. Hon gillar att sparkas. Jag gillar massage. Win Win.

19 dec. 2011

Effektivt sätt att bli av med jobbiga telefonförsäljare...


Fy på mig. Jag nyttjar mina barn. Låter personen på andra sidan förstå att det inte är läge just nu att försöka sälja in ännu ett telefonabonemang. Men kan ibland inte låta bli. Det är så extremt effektivt.

För finns det något värre än att prata med någon och så håller dom sin skrikande bebis vid telefonen!? Innan jag skaffade barn trodde jag att folk var flippade i huvudet när jag råkade ut för att deras barn skrek i närheten av telefonen. Man blev ju skitstressad. Nu förstår jag att vissa bara använde tricket för slippa att prata. Eller för att jag skulle tycka synd om dom. Kanske använde dom det för jag skulle säga:  – Det låter som om du har fullt upp jag kan jobba över någon timme och lösa dina problem. 

Jag blev helt enkelt manipulerad att tycka synd om en småbarnsförälder. Men nu vet jag bättre. Nu lurar ingen mig igen. Istället är det jag som tar till detta lilla fultrix själv.

16 dec. 2011

Det är först när jag kommer hem som jag upptäcker att skoskydden fortfarande sitter kvar.

Så långt tid har det aldrig gått innan jag upptäckt det. Visst brukar jag hinna några meter ut på dagisgården innan jag ser att de blåa plast accessoarerna sitter kvar på fötterna men idag var det verkligen rekord. Vi var hemma vid dörren! Den enda som kan fixa denna stil med hedern i behåll är väl Lady Gaga. Men det är lite skillnad hur jag tänker nu och hur jag tänkte när jag var tonåring och råkade ut för samma grej efter ett tandläkarbesök. Då höll jag på att skämmas ihjäl medan nu skrattar man bara åt det.

Ha en skön helg / Kram Miss i

Möttes av denna fina skylt när jag skulle lämna på dagis morse.


Blev nästan lite glad. Jag menar tänk att dom kan rama in ett sådant besked på en söt skylt. Fantastiskt. I verkligheten var den tom i färg. Men syns inte här eftersom att det bara är svart och vitt som gäller på denna blogg. Man måste ju ha några regler.

15 dec. 2011

Vem spelar musik hemma hos er?


Hemma hos oss är det grannen. Hon spelar Trakslistan på högsta volym varje lördag. Och på vardagskvällarna blir det lite Tåström och Robyn ibland. Men mest är det dom populära radioplågorna. Vilket inte är mig emot. Jag törs knappt säga det men jag har fortfarande gratis varianten av Spotify. Tror faktiskt att det får bli julklappen till mig själv. Premium-varianten. Men kryss i taket så ska jag faktiskt på en liten konsert i morgon med Deportees. Kommer knappt ihåg när jag var på konsert senast. Det var nog Laleh för typ sex år sedan... eller så var det någon musikfestivalkonsert som jag blev medsläpad på. Jag gillar faktiskt musik men jag har det inte i mig att utforska musikvärlden. Jag tappar liksom intresset. Jag tröttnar och tycker att det tar för lång tid att sätta mig in i vad som är bra musik och inte. När jag växte upp var det "Mr Musik" som gällde. Perfekt, en gång i månaden kom det ett kassettband i brevlådan som man kunde lyssna på. Mer experimentell än så är jag inte. Min gitarrkurs som jag tog för ett tag sedan så glömde jag bort att gå sista lektionen. Det blir liksom halvhjärtat. Men jag ska nog ge gitarren en chans till.


14 dec. 2011

Hmm jag hoppas det inte var laxerings-teet jag tog nu...


Jag är verkligen en te-människa. Dricker inte kaffe. En dag när mitt gröna te var slut och jag var för lat för att gå till affären så tog jag ett gammalt te som låg i mitt förråd. Dock efteråt så kom jag på att jag ju har ett laxeringste som smakar och ser ut som grönt te. Detta te går "way back". Det har följt med min tesamling från en ex-pojkvän som tog hem det från Afrika. Väntan blev olidlig. Var det laxeringsteet eller inte... effekten uteblev som tur var. Så antingen var det bara skitsnack att teet skulle vara laxerande, eller så var det ett annat gammalt te som låg och skräpade.

12 dec. 2011

Nu har min nojja gällande strålning äntligen resulterat i handling.

Jag och min syster har inhandlat oss var sitt gravidbälte som ger skydd mot viss strålning för bebben i magen. Förut var jag nog mer nojjig om all farlig strålning. Det är bara på senare tid jag inte haft tid att fundera så mycket på det. Men jag väntar fortfarande på mössor till barnen, barnvagnar, kläder mm som skyddar mot strålning. Tro mig det kommer. Eller så finns det redan?


9 dec. 2011

Satan vad skönt jag har glömt min mobil.

Idag glömde jag min mobil hemma. Igen kunde alltså nå mig. Jag hade massor av saker jag var tvungen att leverera och stämma av under dagen. Hur skulle detta gå? Jag kan säga att det gick alldeles utmärkt. Det var riktigt skönt. Kunde bara sitta och tokjobba ifred... eller nja mailen plingade ju till med jämna mellanrum.

Det verkar vara praxis att man alltid ska vara tillgänglig. Det är som om något riktigt allvarligt har hänt om man inte svarar inom en timme. Men det är mitt eget fel. Jag säger det. Ring när som inga tider eller dagar är heliga. Kanske ska jag ändra detta. Jag är skadad egen företagare. Alltid redo.

I helgen har jag ingenting planerat förutom ett dop, så skönt. Jag ska smygjobba lite men annars ska det bli gött att bara åka lite pulka och ta sovmorgon.

Ha en skön helg ses på måndag!

8 dec. 2011

Du våldtar deras smaklökar!


Den kommentaren fick jag då jag försökte piffa till barnens blodpudding med Ketchup. Well jag är väl ingen mästerkock och mitt självförtroende är väl inte världsbäst i köket. Men torr mat är det värsta jag vet. Jag är en såsmänniska. Hellre fel sås än ingen sås. 

Jag får väl tugga i mig denna kommentar och fundera på om detta är något jag vill ska föras vidare. Jag har ju faktiskt blivit bättre på att laga mat sedan barnen kom men jag borde utmana mig själv och försöka bli bättre på att laga mat. Tycker bara att det tar så mycket tid. Och tid det är inte det jag har bäst av just nu. Äta god mat som andra har lagat har jag däremot all tid i världen för.

7 dec. 2011

Får jag sova med min iPad mamma?

Äldsta dottern är mycket förtjust i sin Padda. Lite väl förtjust kanske då hon härom veckan undrade om hon kunde få sova med den. Kanske är iPad nutidens nalle?

Vi har laddat ner några spel som jag kan tipsa om som funkar bra på iPhone och iPad:

3-4 år:
Create a Car - här bygger du din egen bil. Detta är nya storfavvoriten
Nallemix - du sorterar blommor, grönsaker, kläder mm
Bokstavspelet - Lär dig alfabetet o stavning
DooodleBuddy - Mycket uppskattat ritprogram

1-2 år:
Talkig Carl - en härmande figur som man kan killa
Peekaboo - En lada som öppnar och stänger sig och det kommer fram djur med läten tyvärr bara på engelska
Fred Play- hitta små saker i miljöer.
Peek Wild - Exotiska djur på savannen du pekar på och hör läten.
Stora Pekboken -  lär dig djur och färger. På Svenska

Kan även tipsa om denna sajt där man kan få lite tips:
http://www.pappasappar.se/

6 dec. 2011

Ta det inte personligt men du stinker.


Jag har fått så mycket bättre luktsinne. Men jag kan inte säga att det är till det bättre. Det är tex en pina att åka tunnelbana och jag känner bara för att stoppa in två korkar i näsan. Så ta inte illa upp om jag rynkar på näsan om du kommer lite för nära det är bara det att jag har lite svårt för lukter just nu, speciellt andras andedräkter. Förbättrat luktsinne är ju bara en av dessa "superkrafter" man får som gravid.

5 dec. 2011

Nu är det julpyntat här hemma... och avpyntat.


Lillan tror nämligen att julgranskulorna är bollar så dom rök först. Ja, sedan var det ju pepparkakshuset som rök då jag blev för glupsk och barnen tog efter. Dock gjorde barnen ett nytt Pepparkakshus hemma hos farmor och farfar. Så nu kan jag äta upp det gamla med gott samvete.

2 dec. 2011

Tack för alla fina komplimanger!


Det gör mig så glad och ger mig energi att orka fortsätta varje vardag med en ny teckning här på bloggen. 

Fick oxå en fin komplimang av 3,5 åringen igår. Jag svarade – tack det är skönt att ha en stor mjuk rumpa när man ska sitta.

 Ha en skön helg så ses vi på måndag! 
// Kram Miss i

1 dec. 2011

Shit jag bröt just en bit från barnens pepparkakshus och åt upp...och tänkte skylla på barnen om min man undrar...

... Jag är en dålig människa. Ibland gör jag bara sånt som jag inte "ska" göra. Bara för att jag inte får. Ibland så kan jag kontrollera mig men ibland släpper alla spärrar. Ungefär som om jag är lite uttråkad. Som om jag inte orkar vara vuxen hela tiden. Jag orkar inte vara duktig flicka jämt. Det värsta är väl att det är mest hemma man släpper på alla spärrar. Jag måste ju få ventilera lite annars spricker jag.

När man har gjort något man inte får så är det lätt att ta till en vit lögn... Dock brukar inte det sluta så bra för min del. Jag ljuger inte så bra. En gång så hade jag tappat min telefon i marken på fyllan. Jag hade inte fått ihop den och sedan dagen efter när jag vaknade upp hos min kompis och min familj hade försökt få tag i mig ljög jag och sa att jag svimmat...ja...eller somnat... eller...ja min telefon gick sönder...efteråt skämdes jag. Inte för att jag smullat av hos en kompis och inte hört av mig utan för att jag ljugit för min syrra och kille. Och det var det jag fick äta upp.

Äh jag tror det är bra att ibland inte alltid göra som man ska. Livet blir så tråkigt då.

P.S jag ställde pepparkakshuset med det trasiga taket inåt väggen så ingen ska se.