31 juli 2012

OS bevakning


Man försöker hänga med OS rapporteringen. Men det är inte lätt. Hade jag inte tre barn att ta hand om så hade jag legat och kollat på OS i soffan hela dagen. 

Tycker det är kul att titta på sporter som man annars inte ser på TV. Fotboll tycker jag dom kan skippa eftersom det ser man ändå alltid annars. Ja, ja nu vet jag att vi har en medaljchans i fotboll för damerna. Men i förhållandevis till andra sporter såsom simhopp, gymnastik och fälttävlan så känns fotboll torrt.

28 juli 2012

Kollar du på OS?

Jo, tack hela dagarna. 

Här hemma är det ofta matos. Vi har ingen fläkt och ugnen är trasig. Dålig kombo. För då måste vi steka all mat som annars skulle kunna vara i ugnen. Och nu på sommaren när alla är hemma så måste man ju laga så mycket mat hela tiden. Phu.

Sitter även och kollar invigningen på OS där dom berättar att dom slutat använda sig av riktiga duvor då dom har en tendens att flyga in i elden och brinna upp. Hoppsan.

Må bäste man och kvinna vinna! PEACE!

27 juli 2012

Man berättar sagor för barnen.

60 mil bilresa med tre barn blir ett test i föräldraskap. Från Skåne till Stockholm. Vi kom hem sent i går natt men då orkade jag inte med ett inlägg så här kommer det. 



26 juli 2012

Lyssna inte till ditt hjärta


Var jävligt glad att du inte rymde med en cirkus när du var 16. Idag ser nämligen den unga, sexiga, mörkhåriga killen ut så här. Jag vet, för jag var på Maria Magdalena marknad i Åhus idag och denna man stod vid karusellerna.

När man tänker tillbaka så är man väldigt glad att alla ens drömmar i tonåren INTE slog in. Känns som om killarna man föll för då kanske inte riktigt skulle vara ens förstahandsval idag. Ni som var med på den tiden förstår vad jag menar.

Puss // Miss i

25 juli 2012

Vad gör en man till en man och en kvinna till en kvinna?


Vi besökte faster inne i stan förra veckan. Barnen blev väldigt förvånade när dom såg en naken "flicka" mitt inne i stan. Dom undrade högt och tydligt varför flickan var naken.

Jag försöker ge en förlåtande blick till den halvnakna, långhåriga plattsättaren med "man boobs" och korrigerar barnen. HAN tyckte nog det var varmt när HAN skulle lägga alla dessa fina stenar. Och ni vet ju att pojkar oxå kan ha långt hår. Jag nämner inget om brösten.




24 juli 2012

Skåne it is


Idag borrade jag ner fötterna i sanden.
Blickade ut mot horisonten.
Solen sken på klar himmel.
Iskallt i vattnet men nu blir det bättre.
Kände ett lugn i kroppen.
Sommar ÄR havet och stranden i Åhus för mig.

20 juli 2012

Finns det någonting du INTE dör av?

 
GAAAAAAAAAHHHHH!!! Jag blir så trött på alla dessa alarm om farlig och giftig mat. Men ändå kan jag inte låta bli att läsa om dom för jag vill ju inte ha i mig skiten. Nu senast larmen om att processat kött orsakar cancer. För mig själv är jag inte så orolig. Jag äter inte korv. Bara vegetarisk. Men barnen får ju korv. Även om jag försöker begränsa det så är det ändå någon gång i veckan. Jag vill ge barnen en bra start, men det är inte lätt. 

Att äta har blivit religion. Vad ska man tro på? Vilken diet är bäst för hälsan? Ska man äta Raw food, mat för din blodgrupp, vegetariskt, bara kött, utesluta socker osv

Ekologiskt kan ju inte vara fel. Det är ju godare oxå. Så mycket ekologiskt som möjligt. MEN det är så satans dyrt! Jag får jämt dåligt samvete när barnen får något som inte är 100% naturligt och ekologiskt. Då önskar jag att jag var rik som ett troll. Så rik så jag BARA kunde köpa närodlat och ekologiskt och ha en egen kock.

En annan önskan är att det fanns en kokbok med ENKLA, GODA, NYTTIGA, BILLIGA rätter som även barn äter.

Tugga lugnt i helgen!

19 juli 2012

Du inser att du inte är prinsessan på ärten...


...när du vaknar på morgonen och får bända bort nappar och legobitar från ryggen. Det går bra att sova på vad som helst var som helst.

Sov gott

18 juli 2012

Gardenromantik


Förra söndagen åkte vi till Rusta och kollade in trägårdsslangar. Det blir inte sexigare än så. För nu har vi skaffat trädgård.

Vad har Ernst och alla andra trädgårdsprogram gjort med oss Svenskar? Helt plötsligt tror alla att en härlig trädgård är nyckeln till lycka. Helt plötsligt är det sexigt med gräs i en kruka. Eller har det alltid varit det? Kanske var det just DET Linné försökte säga. Det är bara jag som inte fattat tidigare. Lusthus. Ståndare. Pastiller. Sprutande vatten. Kryddor. Halvnakna trägårdsmästare. Ja, alla ingredienser för romantik finns ju där. Att jag varit så blind för detta.

I vår familj så är det faktiskt mest min karl som fixar i trädgården. Till 99 procent. Men när det kommer till att skörda och äta gurkorna så är jag snabbt framme. Jag älskar att plocka gurkor i växthuset. Det känns så lyxigt, exotiskt och lustfyllt. Ja, det känns lite "gardenpornografiskt" helt enkelt.

17 juli 2012

Man vet att det regnar när mobilen säger det.


Eller?

Folk verkar ha slutat stoppa ut huvudet för att se efter själva. Sol, nej det kan inte stämma här är ju ett moln med regn. Himlen måste ha fel.

Vi är verkligen väderfixerade i Sverige. Och det kanske inte är så konstigt. Man måste ju alltid veta innan man går ut genom dörren. Vad ska jag ha med mig idag då? Jacka? Halsduk? Bikini? Regnställ? Vi måste alltid vara redo för att vädret slår om. Kanske därför vi är så jäkla väderstressade. Och då tänka på att man ska ha med sig en full mundering till fem personer kan ju ta lite på krafterna.

Själv är jag inte så extremt stressad som vissa andra verkar vara. Men visst är det skönt när man slipper tänka så mycket på vädret. När man kan slappna av. Det är nog en del av tjusningen att åka på semester. Man vet. Det är antingen varmt eller kallt. Man kan slappna av och bara vara.

Just nu åskar det ute OCH är sol. Märkligt. Personligen så älskar jag när det är ett riktigt busväder. När man kan sitta inne och höra regnet smattra mot rutan och vinden blåsa. Att somna till regn är magiskt. Man känner sig som en del av moderjord på något sätt.

En fix idé jag har...

...är att jag har svårt att sitta med hela fotsulorna i marken. Så där rakt upp och ner. Jag förmår mig liksom inte att sitta med fötterna på golvet när jag sitter vid ett bord eller i en soffa. Men jag har bestämt mig för att försöka ändra på det. Jag ska numera försöka sitta med båda fötterna på golvet.

För snart när barnen börjar klaga på att det finns monster under sängen vill jag kunna sitta där med båda fötterna på jorden.

14 juli 2012

Jag är beredd att älska det dom hatar

Tydligen så gillar inte fästingar och myggor vitlök och B-vitamin.  Så från och med nu ska det vara vitlök i maten och det får avnjutas med en öl ( som mig veterligen innehåller B-vitamin).

I morse vaknade äldsta dottern upp med ett toksvullet öga. Under natten har hon blivit stucken av en mygga. Men trots att hela familjen har kroppen full av myggbett så tycker jag ändå fästingar värre.

Det är få saker som jag aktivt  H A T A R  så mycket som fästingar. Myggor går väl an dom bär än så länge inte på några farliga sjukdomar i Sverige. Även om det har funnits malariamygg här.

Så ska du ut i skog och mark helgen ät vitlök och B-vitamin. Det ska tydligen hjälpa mot äckliga fästingar och mygg. Ska du ut på krogen så kan det även hjälpa mot en och en annan slemmboll.

Ha en skön helg!

13 juli 2012

Vi gör oss fina


...eller rättare sagt man ser till att barnen har kläder på sig innan vi far iväg. Fokus har liksom förflyttat sig. Själv får man vara glad om man hinner med en raggardusch med våtservetterna.

Tack P och B för en härlig grilltillställning!

11 juli 2012

Är Blocket dagens heta linje?



Vi har lagt ut massa saker på blocket eftersom vi flyttat. Hela dagen har vi hållit på och svara på mail och telefonsamtal från folk som vill köpa saker. Förra gången tog vi alldeless för lite betalt och tydligen denna gång oxå för vissa saker har gått åt supersnabbt. Tips: Billyhyllor verkar man kunna sälja dyrt i Umeå.

Fick nyss ett sent samtal från en man som kändes lite suspekt. Han ville att jag skulle beskriva garderoberna igen och igen och igen. Och så lät det som om han stönade och andades lite väl tungt för att det skulle vara hälsosamt. Visst han kan ju ha varit lungsjuk eller liknande och ha svårt med andningen. Men det kan ju oxå vara så att han hade en trevlig stund där på andra sidan luren.

Jag var med om en "skummis" för ca tio år sedan när jag skulle sälja min dykarutrustning. Då fick jag sms mitt i natten av en kille som ville veta mer om hur jag såg ut och min ålder!!! Han hade sett min annons på blocket där jag redovisade min vikt och längd vilket jag var tvungen till då utrustningen var anpassad efter en person i min storlek...

Så ursäkta om jag är lite misstänksam men det verkar finnas lite skummisar som hänger på blocket. Jag är verkligen full av förundran. Hur orkar folk?!



10 juli 2012

Kär-leken börjar nu


Jaha då börjar man närma sig den beryktade "sjuårskrisen". Vet inte om den är så mycket värre än ettårskrisen, treårskrisen mm. Men man kanske ska bunkra upp med lite goda råd. Om den nu kommer.

Fick ett fint och roligt tips av en kompis. Hon och hennes man hade utlyst en tävling. Vem kan vara mest kärleksfull under en vecka. Och så i slutet av veckan avgjorde dom vem som vann. Jag tycker att det låter som en kul lek. Det borde ju definitivt bryta en nedåtgående spiral. Jag tror att om jag ska testa denna "Kär-lek" så ska jag nog dessutom smacka på med ett skönt pris. En timmes fotmassage. Och då måste JAG vinna. Men om jag förlorar har jag ju vunnit ändå på något vis.

9 juli 2012

Man rensar garderoben


Och kommer på sig själv att vara på tok för optimistisk.

För det kommer aldrig att hända. Du kommer inte använda den där coola kjolen du köpte i London igen. Du kommer bara se o-cool ut. Eller den där trench coaten utan knapp. Du kommer inte att laga den. Och du kommer definitivt inte komma i dom där tajta jeansen igen. 

Skärp dig Miss i! Var hård. Rensa skoningslöst.

8 juli 2012

Ho Ho från skogen


Har precis lämnat en underbar liten plats som heter Verns. Mitt inne i skogen vid Höga kusten i Norrland. Det var fantastiskt fin natur. Vattnet var helt stilla när vi vaknade och tystnaden bredde ut sig. Vi fiskade och grillade fisken på plats. Barnen sprang omkring nakna på stranden. Just då ville man bara pausa livets film. Norrland är verkligen vackert.

Det var inte så bra uppkoppling där mitt i skogen. Och tur är väl det. Men är nu i Ume.

Kram på er alla där ute i vårt fina avlånga land!

5 juli 2012

Vad är det där för något?

Nu ser jag vad det är. Det är en sådan där som jag satt på för fyra år sedan.

Jag har liksom slutat att sätta mig ner nu. Står upp och äter. Eller sitter liksom på halva stolen så jag snabbt kommer upp. För sätter man sig ner så far man ju upp femtielva gånger ändå.



2 juli 2012

Jag förstår Sue Ellen



Som tog till flaskan. Hon var nog uttråkad som hemmafru.

Spännande är knappast det jag skulle vilja koppla ihop föräldraledigheten med direkt. Jo visst, är det spännande att se sina barn utvecklas såklart. Men jag menar "vuxenspänning".  När man får en kick. 95% av tiden hemma består ju bara av att serva andra. Det är inte mycket input. Men desto mer output.

Jag vet inte hur många gånger jag sneglat på vindunken med Rosé i kylskåpet nu under semestertider. Då känner jag mig som en uttråkad hemmafru. Som Sue Ellen. Men så biter jag ihop och går och torkar en elva eller två. Att torka snor är mitt jobb nu. Det är DET jag får betalt för av er skattebetalare. Inte att dricka vin eller att söka spänning på annat håll.

Men nu sover små trollen och jag dricker mitt glas semesterrosé... men det var inte så spännande utan mer söööööövande. Skål och god natt!