30 jan. 2013

Jag är så sjukt torr

Jag råkade fånga mina händer på bild och blev helt chockad. VA!? Är det där mina händer!? Det ser ut som en hundraårings torra labbar. Inget instagramfilter i världen kan rädda dom. Skule behöva smörja dom dygnet runt nu under vintern för att de inte ska vara torra som fnöske.

29 jan. 2013

Lycka är att bli uppvaktad på sängen när man fyller år.



Jag har blivit ordentligt uppvaktad och firad idag på min födelsedag. Det började redan tidigt, tidigt i morse. Min dotter pep - mamma jag har kissat i sängen. Och det var min säng hon låg i. Så det var bara upp och sanera. Men dagen blev ändå helt perfekt... och uppvaktningarna blev bättre allt efter dagen fortskred. Och så började min lilla kille gå idag oxå inte ens fyllda tio månader! Vilken dag!

28 jan. 2013

Jo, jag lever...




... men jag har inte haft någon energi att blogga. Jag har drunknat i vardagen. Jag har typ 1000 teckningar i huvudet men har verkligen inte orkat. Jag har låtit mig ätas upp av allt annat. Kan inte lova att denna vecka blir bättre än förra men vi ser väl. Tror jag har behövt att samla lite energi. Det är så segt och mörkt nu. 

Jag har inte gett upp. Jag bara pausar.

21 jan. 2013

LYCKA ÄR ATT HA VATTEN


OLYCKA ÄR NÄR LEDNINGARNA FRYSER OCH MAN INTE FÅR NÅGOT VATTEN.

Vaknade 6.30 i lördags och vattenledningarna hade fryst. Vi fick igång kallvattnet men varmvattnet behagade inte komma fram förrän vi kröp under huset med kupévärmare... Så i söndags fick vi duscha igen. Lycka.

Det fick mig att tänka på alla dom som inte har friskt vatten i kranen. Sverige är unikt. Det är inte många ställen i världen du bara kan vrida på kranen och surpla i dig obegränsat friskt vatten.

Vatten i champagneglas hädanefter. Skål!


17 jan. 2013

Nattvaka





Enligt undersökningar så tar mammorna barnen mer på natten. Men det stämmer inte hos alla såklart.

Jag tar vår lilla bebis när han vaknar - medan pappan tar de stora två om/när dom vaknar. Vilket leder till att jag är mer trött nu för den lilla är förkyld och får sina tänder så han vaknar på nätterna av det hela tiden.

Självklart hjälps vi åt ibland. Men generellt har vi den uppdelningen.

Men när vi bara hade ett barn. Så tog jag nästan aldrig natten. Jag satt och skröt på en middag om att "vårt barn vaknar aldrig på natten". Då rättade min man mig och berättade att han var uppe minst två tre gånger varje natt... Jag hörde bara inte det. Jag sov som en stock.

Idag tänkte jag skaffa nya öronproppar eftersom jag tror att mina öron har vuxit på senare år. Jag hör mer på nätterna.

Hur är det med dig? Har du små eller stora öron på natten?


14 jan. 2013

Har man väl satt sig - sitter man där.

Man fastnar. Det är omöjligt att komma upp. Man orkar inte ens gå och lägga sig. Bara ett avsnitt till av "How I met your mother" Nej, nu är det dags att göra något. Vad gör man? En TVfri/datorfri kväll i veckan kanske är en bra idé? 

11 jan. 2013

Hur kul är det att sitta i möte?


Barnen är rädda att polisen ska komma och sätta dom i ett möte om dom inte har bälte på sig. Dom har hört mamma och pappa säga att "jag ska åka in på ett möte"... man kanske inte alltid har sett så munter ut. Ja, vuxenvärden e inte alltid så kul alla gånger. Men jag sitter nog hellre i möte än i fängelse.

... Dessutom är jag lite jobbsugen så att sätta mig i ett möte gällande ett kul uppdrag (som inte handlar om blöjbyte eller löss på dagis) ser jag mycket fram emot.


9 jan. 2013

Är barnbarn livets efterrätt?


Jag är väldigt tacksam över att barnens mor- och farföräldrar äter efterrätt. Speciellt nu när jag är själv en vecka med tre små barn. Så skönt att få avlastning. 

Men tiderna förändras. Nu kanske man inte kan säga att det är "livets efterrätt" längre. Kanske har barnbarnen blivit "livets huvudrätt"? Det blir liksom mer vardag att finnas där för sina barnbarn för vissa. Man får ta det "tråkiga" oxå.

Men en mormor kan ju ändå säga - nej tack, jag orkar inte mer efterrätt denna vecka. Om det blir för mycket. Så jag tycker nog uttrycket fortfarande stämmer.

Det känns som om det är många pigga mor och farföräldrar där ute som både vabbar, hämtar, lämnar, uppfostrar och tar med barnbarnen i deras vardag. Kanske är barnbarnen den nya accessoaren för en stolt mormor eller farfar? Som dom kan ta med och visa upp? 

Till helgen ska min äldsta dotter hänga med mormor till en väninna och hennes barnbarn. Vilket jag tror blir skoj för alla... men jag ger inga garantier att hon sköter sig :-P


7 jan. 2013

Mamma varför stoppar du in glas i ögonen?

Det är för att jag ska kunna se dig bättre lilla vän. Det är som små glasögon man stoppar i ögonen. Förklarar jag för min dotter

Linserna svider inte i ögonen -  men det svider i plånboken. Shit vad dyrt det är med linser!

4 jan. 2013

Är gräsänka en vecka

När gräsänkans man är bortrest ger detta henne en möjlighet till att ha en affär.

... men den enda affär jag kommer nära är mataffären, och det med tre barn i släptåg. Har svårt att tro att Brad Pitt skulle dyka upp där i frysdisken. Men om han gör det får han gärna följa med hem. Han kan ju ge mig fotmassage sådär vid halv tolv tiden på natten då alla barn somnat...men när jag tänker efter har nog jag själv somnat då oxå.

Men ohh nej. Jag klagar inte. Det är inte alls synd om mig. Jag är ju bara här hemma och njuter medan min stackars man är i Las Vegas och jobbar.

3 jan. 2013

Vi kommer ut. Vi ska bara klä oss.




... en timme senare kommer vi ut genom dörren... och här har jag varken illustrerat mina kläder eller det som måste finnas i skötväskan. Jag ska verkligen försöka få "stora" dottern på 4,5 år att börja klä sig själv.

Så om du funderar på att skaffa tre barn tätt och bor i ett kallt land. Tänk om. Här ovan ser du femtioen anledningar till att inte göra det.

2 jan. 2013

Man förbereder sig för att åka till nya badhuset

Man inser att det skulle krävas en hel del renovering innan man vill visa upp sig i baddräkt. Men det har öppnat ett nytt äventyrsbad nära där vi bor. Och vad gör man inte för att barnen ska bli glada? Min dotter deklarerade att hon tyckte det var "så spännande att hon nästan kissade på sig". 

Så det blir till att klämma ner sin bleka, trötta vinterkropp i en baddräkt och hoppas på att det är dunkel belysning där inne.