24 maj 2013

Mitt huvud är ockuperat



Av hus och planlösningar... och  då har vi inte ens köpt loss tomten ännu. Ändå sitter jag och skissar och drömmer mig bort. Men ett liv utan drömmar vore grått och trist. Så jag drömmer vidare...

21 maj 2013

Vem har bestämt att maskrosor e fula?

Är det för att dom e så många?
För att den som bestämde inte gillar gult?
Är det för att dom "förstör" asfalt?
Är det för att dom är så levnadsglada?



17 maj 2013

Jag skulle vilja vara en gås

Som inte tog åt sig så mycket. Inte släppte in saker innanför huden. Ibland funkar det. Ibland kan jag bara stänga av. Men min oljeskada kom med föräldraskapet. Nu är jag en oljeskadad gås. En gås som bara stäpper in. Jag har blivit blödigare. Jag klarar inte av att titta på nyheterna varje dag. Jag blir väldigt låg av det. Jag klarar inte av att varje dag få höra om allt elände. Och tänka "det är den här världen mina barn ska växa upp i". Hör jag mer så sjunker jag. Därför låter jag hellre Bollibompa ljuda än nyheterna.

Hörde du om den där treåringen som … STOP!!! Jag vill inte höra. Inte för att jag inte bryr mig om människor och djur som far illa. Det är för att jag bryr mig för mycket. Jag mår illa om jag hör mer. JAG blir sjuk. Jag kan inte stänga av. Jag maler det i huvudet om och om igen.

Men är det rätt? Ska jag bara stänga av för att JAG mår dåligt? Eller är det min skyldighet att lyssna på allt elände som sker? För att då kanske göra något åt det? Då kanske jag skänker en peng i bössan på Konsum nästa gång?

Eller räcker det med att bara vara månadsgivare i Greenpease?

16 maj 2013

Du är väl en bra förälder och hämtar tidigt?


Hetsen att hämta tidigt på dagis är ju helt absurd. Eller? Det här var verkligen helt nytt för mig. Att man ska hämta så tidigt så man omöjligt hinner jobba klart. Att man inte kan ha andra arbetstider än 8-15. Och att Förskolan stänger halv sex! Om det är något företag som borde köra flextid så är det väl dagis?! Så folk med olika arbetstider kan ha barn på förskolan utan att behöva gå ner i arbetstid? Känns så oflexibelt. Jag menar inte att barnen ska vara superlåååånga dagar. Men att man ska kunna lämna senare och faktiskt då oxå kunna hämta senare.

Vuxna som lider av trauma från barndomen är väl inte dom som varit på dagis för mycket? Utan det verkar vara dom som har varit med sina föräldrar men ÄNDÅ känt sig oälskade och ensamma. Jag tycker jag läser och hör om många sådana personer hela tiden. Det, om något, verkar sätta sina spår. Men jag har inte någonstans läst om en vuxen person som mår dåligt för att denne var en timme extra på dagis som liten.

Varför kan inte barnen få äta middag på dagis vid halv femtiden? Och sedan hämtar man dom mätta, glada och nöjda så har man kvalitetstid hemma sedan? Så slipper man "Hell hour" och kan bara ha en skön kväll med lite skoj innan läggdags.

Vi som har två förskolor att lämna och hämta på kommer få det jäkligt tajt att hinna till hösten då ingen är föräldraledig längre. Fasar.

Argumentera gärna emot. Tala om för mig varför det är så dåligt för barn att vara med utbildad personal i stället för en stressad förälder?

8 maj 2013

Nolltolerans mot stök


Nu har vi infört Nolltolerans mot att inte städa undan efter sig här hemma. Nu kanske någon tror att jag är "vän av ordning" men det är tvärt om. Jag är definitionen av stök.

Jag har aldrig prioriterat städning. Har aldrig tyckt det varit viktigt.

Jag har alltid varit lite rädd för människor som har för mycket ordning och reda. För städat. För polerat. Vad är det för fel tänker jag genast. Vad vill dom dölja. Om jag någon gång har dejtat en kille som har FÖR ordnat. FÖR städat. Då har jag sprungit i andra riktningen. Shit han måste vara en American Psycho person. Eller kanske är han som mannen Julia Robert var gift med i Sova med fiender. Det rimmar inte med mig. Jag måste fly.

Och min ursäkt har varit att JAG som är en kreativ person måste vara fri i att ha det lite stökigt. Jag måste kunna vara lite "all over the place". För att kunna vara kreativ. Men jag inser nu när jag har tre barn att det inte funkar. Det måste bli lite ordning i kaoset. Men var börjar man då om man är en genomstökig person? Då man inte har några naturliga tendenser till att hålla ordning. Jo, vi börjar med att införa Nolltolerans mot att inte plocka undan. Det blir som en ny lag här hemma.

Vi får se hur det går. Många säger ju att ränderna aldrig går ur. Men jag ska försöka tvätta bort skitränderna något. Beka dom lite.

Önska mig lycka till!

P.S har du några tips på hur man håller ordning så tar jag gärna emot dom D.S